Peru Tres Mosqueteros 1000g, világos pörkölés

Frissen pörkölt szemes kávé

Peru Tres Mosqueteros 1000g, világos pörkölés

Frissen pörkölt szemes kávé

8 999 Ft9 090 Ft

További információk

Tömeg 1 kg
Cikkszám: product_peru-tres-mosqueteros-1000-1 Kategória:

Kiszerelés: 1000 g

Származási ország: Peru
Típus: 100% Arabika
Régió: Chancamayo, La Merced
termelő/farmer: Tres Mosqueteros
Tengerszint feletti magasság: 1200 - 1450 m
Fajta: Bourbon, Catimore, Catuai
SCA pontszám: 86
Pörkölési szint: világos
Feldolgozási mód: mosott
Ízjegyek: karamell, kakaó, dió, gesztenyés illattal

A La Merced régióban termesztett, mosott arabica intenzív ízvilággal és alacsony savtartalommal rendelkezik. A maláta és karamell árnyalataival rendelkező sötét kakaót egy tartós utóíz követi, mögöttes diójegyekkel, amelyet a pörkölt gesztenye illata gazdagít.
Alacsony savtartalmú kávé főzhető belőle.

* * *
Peru kávézónái az Andok keleti lejtőin húzódnak, 24 régióból 17-et lefedve. Peruban az összes mezőgazdasági foglalkoztatás harmada a kávéhoz kapcsolódik. A kávé nemzeti prioritásai közé tartozik a termelékenység növelése fenntartható megközelítések alkalmazásával, a minőség állandóságának javítása, valamint a perui kávé iránti nemzetközi ismertség és kereslet növelése. Két évtizeden át a kávé volt az ország legfontosabb mezőgazdasági terménye, ma pedig egyre nagyobb versennyel kell szembenéznie a nagy értékű terményekkel, mint a szőlő, az avokádó és az áfonya. Perunak nincs nemzeti kávéintézménye, de van nemzeti kávéstratégiája (2018-2030).
2014-ben Peru a világ 20 legnagyobb kávétermelőjének egyike. Az arabica exportjában az ötödik helyen áll a világpiacon.

* * *

Peru az 1700-as években kezdett kávét termeszteni. Az ország történelmének nagy részében a kávé hazai termék volt. De az 1900-as évek elején a külföldi befektetések lehetővé tették, hogy a perui kávétermesztők határaikon túl is elérjék a kávéfogyasztókat. Az előállított kávé nagy része kis gazdaságokból származik. A gazdálkodók nem nagyon férnek hozzá a modern kávétermesztési technológiákhoz vagy növényvédő szerekhez. Az itt termesztett kávé legtöbbször természetes, növényvédő szerek használata nélküli folyamat eredménye. Bár a kávétermesztés biotermészetét nem mindig lehet dokumentálni, a növényvédő szerek nélküli gazdálkodás gyakori.

Peruban nagymértékben decentralizált kávéfeldolgozási gyakorlat volt, ami megnehezítette a kistermelők számára, hogy jó árat kapjanak kávéjukért. A feldolgozás egy erősen manuális folyamat, amelyet kis gazdaságokban dolgozó emberek kis csoportja végez. Ez rossz minőségű kávéhoz vagy áron alul történő értékesítéshez vezetett, ami kedvezőtlenül hatott a kávétermesztőre. A kistermelők elkezdtek együttműködni és ennek eredményeként szövetkezeteket hoztak létre. Ezek a szövetkezetek segítettek javítani a kávé minőségén, miközben segítettek a kistermelőknek méltányos árat kapni kemény munkájukért. A szövetkezetek építésének bővülésével a kávépiac gyorsan növekszik. Egyre több hazai és nemzetközi elismerésre tesznek szert, és olyan helyzetbe kerültek, hogy versenyezni tudnak más kávétermelőkkel. A kávét többnyire olyan országokba exportálják, mint az Egyesült Államok, Németország, Belgium, Kolumbia, Svédország, Olaszország. Jelenleg Peru kávéexportja nemzetgazdaságának 2 százalékát teszi ki, és egyre nagyobb nemzetközi jelenlétet jelent versenytársai között.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket
0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a kosár!Vásárlás folytatása...