Brazil Crazy Peaberries 1000g (új Gusto Antico LOT)

Frissen pörkölt szemes kávé

Brazil Crazy Peaberries 1000g (új Gusto Antico LOT)

Frissen pörkölt szemes kávé

8 990 Ft9 090 Ft

További információk

Tömeg 1 kg
Cikkszám: product_brazil-crazy-peaberries-1000 Kategória:

Kiszerelés: 1000 g
Származási ország: Brazília
Régió: Minas Gerais, Matas de Minas - Caparaó
termelő/farmer: Gusto Antico
Tengerszint feletti magasság:  1.200 méter
Fajta: Red & Yellow Catuai
SCA pontszám: 83 p
Pörkölési szint: enyhén sötét
Feldolgozási mód: Naturál/száraz.
Ízjegyek: édes, nugát, kakaó, csokoládé

Brazília kávétermelése a világ kávétermelésének körülbelül egyharmadát teszi ki, amivel az elmúlt 150 évben a világ legnagyobb termelőjévé vált. Brazíliában a legelterjedtebb feldolgozási módszer, amelyet az előállított arabikák körülbelül 90%-ánál alkalmaznak, a száraz eljárás, más néven mosatlan vagy természetes/natural. Ezzel a módszerrel a kávé kifejezetten édes és gyümölcsös ízt ad.

Matas de Minas Brazília déli részén fekvő állam meredek domboldalakkal és nagy múltú kávétermesztési hagyományokkal. A Crazy Peaberries szövetkezet nagy arányban nőket alkalmaz. A társadalmi és a nemek közötti egyenlőség előmozdítása az egyik központi vívmányuk. A Crazy Peaberries-en belüli nőket arra biztatják, hogy versenyezzenek a kávéjukkal egy csak nők részvételével zajló versenyen. Mivel ezen a területen továbbra is a nők a fő termelők, belső támogató központot hoztak létre a gyerekek és serdülők számára. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a kávégyártás területén folytassák karrierjüket.
A Crazy Peaberries egyik tagja, Edimar Miranda sikeresen vett részt a „Taza Dorada” (portugálul „Arany Kupa”) éves kávékiválósági versenyen. A Taza Doradát a CLAC, a Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkező termelők latin-amerikai és karibi hálózata szervezi. Lehetővé teszi ezeknek a gazdáknak, hogy különleges kávéikat nemzetközi közönség előtt versenyezzenek. A legjobb kávékat a nemzeti és nemzetközi zsűri választja ki, hogy aukción értékesítse őket. Ezt a különleges tételt a 2020-es brazil versenyen a közös 3. helyezéssel jutalmazták, elismerve lédús testét és egyediségét.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket
0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a kosár!Vásárlás folytatása...