Ethiopia Djimmah - Guji Shakiso 250g

Frissen pörkölt szemes kávé

Ethiopia Djimmah - Guji Shakiso 250g

Frissen pörkölt szemes kávé

3 000 Ft3 100 Ft

További információk

Tömeg 0,25 kg
Cikkszám: product_ethiopia-guji-shakiso-250 Kategória:

Kiszerelés: 250 g
Származási ország: Ethiopia
Típus: 100% Arabika
Régió: Oromia, Guji, Shakiso, Djimmah
termelő/farmer: 250 kisgazda családi vállalkozás, összesen 64 hektáron
Tengerszint feletti magasság: 1850 - 2100 m
Fajta: ethiopian heirloom
SCA pontszám: 86 pont
Pörkölési szint: közepes
Feldolgozási mód: száraz (emelt szárítóágyakon 5-6 hétig szárítják, majd további felsolgozás következik)
Ízjegyek: Tiszta, gyümölcsös, mézes, lédús, selymes, csokoládés

Az etióp kávék profilja számos tényezőtől függően változhat, beleértve a fajtát, az eljárást és a termelés térségét. Általános szabály, hogy a természetes feldolgozott kávék sokkal hangsúlyosabb gyümölcsök és mély csokoládé tónusokkal rendelkeznek, gyakran kissé boros jelleggel és szirupos testtel. A csonthéjas és sötétebb gyümölcsök, a citrusos és virágos, valamint a fűszeres csokoládé árnyalatai a fő ízek, amelyeket ebben a kávéban érezhetünk, akár hangsúlyosan, akár tompítva a pörkölés mértékétől függően. Szép lekváros test lesz látható a közepestől a sötét pörkölés határáig. Nagyon függ a pörköléstől – a világosabb pörkölés sokkal többet ad a citrusfélékből, piros gyümölcsökből, csak egy csipetnyi fűszeres csokoládés faktorral, sokkal szárazabb lecsengést. A sötétebb pörkölések sokkal inkább csokis ízeket eredményeznek, eperszerű gyümölcsös jegyekkel és jó édességgel, sokkal kevésbé savas. Nagyon élvezető kávé a világostól a sötétig pörköklésig minden fokozatban.

Guji egy zóna Etiópia déli részén, Oromia régiójában. Ennek a régiónak a legtöbb lakosa oromo, és az oromo nyelvet beszéli, amely teljesen különbözik Etiópia fő amhara nyelvétől. Az ország sok kávétermesztő régiójához hasonlóan a Guji zóna kultúrája tartományonként (woreda) változik. Újabb kis mosóállomások épülnek Gudzsiban, hogy megfeleljenek a feldolgozás javítása iránti igénynek, hogy teljes mértékben megragadják az etióp kávé tulajdonságait. Az övezet fő édesvízforrása a Ganale Dorya folyó, amely egyben határvonalként is működik a keletről szomszédos Bale zónával. Nyugaton Guji határos a Gedeo Zone déli Gedeb woredájával a szomszédos déli nemzetek, nemzetiségek és népi régióban, amely a Yirgacheffe kávétermesztő terület része.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket
0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a kosár!Vásárlás folytatása...