Burundi Bujumbura 250g - világos pörkölés

Frissen pörkölt szemes kávé

Burundi Bujumbura 250g - világos pörkölés

Frissen pörkölt szemes kávé

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

További információk

Tömeg 0,25 kg
Cikkszám: product_burundi-bujumbura-250 Kategória:

Kiszerelés: 250 g
Származási ország: Burundi
Típus: 100% Arabika
Régió: Bujumbura
termelő/farmer: helyi kisgazdaságok, feldolgozás: Migoti Hill Washing Station
Tengerszint feletti magasság: 1700 - 1900 m
Fajta: Red Bourbon
SCA pontszám: 85 pont
Pörkölési szint: világos
Feldolgozási mód: mosott, fully washed
Ízjegyek: Karamell, sült alma, narancs, csokoládé

Közvetlenül a Tanganyika-tóra néző hegyekben szétszórt gazdáktól vásárolták a cseresznyét, hogy a Migoti-hegyi mosóállomáson dolgozzák fel. A „Migoti” név egy helyi őshonos fáról származik, amely egyben annak a hegynek a neve is, ahol Migoti az első kávémosó állomását építette.

A kávé először az 1920-as években érkezett Burundiba, amikor az ország még belga gyarmati uralom alatt állt. Az 1993-as polgárháború óta Burundi nagy jelentőséget tulajdonít a kávéipar növekedésének és az ország gazdaságára gyakorolt hatásoknak.
Burundi Kelet-Afrika legkisebb kávétermelő országai közé tartozik 10,5 millió lakosával, amely ideális feltételekkel rendelkezik a kávétermeléshez: 1500-2000 méteres tengerszint feletti magasság, Arabica Bourbon kávéfajták, bőséges csapadék és hozzávetőleg 800 000 művelő család. Gazdaságonként átlagosan 150-200 kávébokor. Az arabica kávé ma már Burundi nemzeti termelésének a 100%-át teszi ki, és a Burundiban magasan termesztett bourbonfajta jellegzetesen édes, élénk savval, nagy testtel, virágos, citrusos és vad jegyekkel fűszerezett”. Az elmúlt 25 évben Burundi kávétermelése átlagosan évi 26 700 tonnát tett ki.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket
0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a kosár!Vásárlás folytatása...