Frissen pörkölt szemes kávé
Kiszerelés: 250 g
Származási ország: Burundi
Típus: 100% Arabika
Régió: Bujumbura
termelő/farmer: helyi kisgazdaságok, feldolgozás: Migoti Hill Washing Station
Tengerszint feletti magasság: 1700 - 1900 m
Fajta: Red Bourbon
SCA pontszám: 85 pont
Pörkölési szint: világos
Feldolgozási mód: mosott, fully washed
Ízjegyek: Karamell, sült alma, narancs, csokoládé
Közvetlenül a Tanganyika-tóra néző hegyekben szétszórt gazdáktól vásárolták a cseresznyét, hogy a Migoti-hegyi mosóállomáson dolgozzák fel. A „Migoti” név egy helyi őshonos fáról származik, amely egyben annak a hegynek a neve is, ahol Migoti az első kávémosó állomását építette.
A kávé először az 1920-as években érkezett Burundiba, amikor az ország még belga gyarmati uralom alatt állt. Az 1993-as polgárháború óta Burundi nagy jelentőséget tulajdonít a kávéipar növekedésének és az ország gazdaságára gyakorolt hatásoknak.
Burundi Kelet-Afrika legkisebb kávétermelő országai közé tartozik 10,5 millió lakosával, amely ideális feltételekkel rendelkezik a kávétermeléshez: 1500-2000 méteres tengerszint feletti magasság, Arabica Bourbon kávéfajták, bőséges csapadék és hozzávetőleg 800 000 művelő család. Gazdaságonként átlagosan 150-200 kávébokor. Az arabica kávé ma már Burundi nemzeti termelésének a 100%-át teszi ki, és a Burundiban magasan termesztett bourbonfajta jellegzetesen édes, élénk savval, nagy testtel, virágos, citrusos és vad jegyekkel fűszerezett”. Az elmúlt 25 évben Burundi kávétermelése átlagosan évi 26 700 tonnát tett ki.