Brazil Minas 250g (új extrafino LOT)

Frissen pörkölt szemes kávé

Brazil Minas 250g (új extrafino LOT)

Frissen pörkölt szemes kávé

3 000 Ft3 100 Ft

További információk

Tömeg 0,25 kg
Cikkszám: product_brazil-minas-250 Kategória:

Kiszerelés: 250 g
Származási ország: Brazília
Típus: 100% Arabika
Régió: Minas Gerais, Alta Mogiana, Sao Sebastiao da Grama city
termelő/farmer: Fazenda Santa Rosa / Carlos Alberto Vasconselos (új extrafino premium fine cup LOT)
Tengerszint feletti magasság:  1.180 méter
Fajta: Yellow/Red Catuai
SCA pontszám: 83 p
Pörkölési szint: közepesen sötét
Feldolgozási mód: Naturál/száraz.
Ízjegyek: csokoládé, mandula, mogyoró, gabona, enyhén savas

Brazília kávétermelése a világ kávétermelésének körülbelül egyharmadát teszi ki, amivel az elmúlt 150 évben a világ legnagyobb termelőjévé vált. Brazíliában a legelterjedtebb feldolgozási módszer, amelyet az előállított arabikák körülbelül 90%-ánál alkalmaznak, a száraz eljárás, más néven mosatlan vagy természetes/natural. Ezzel a módszerrel a kávé kifejezetten édes és gyümölcsös ízt ad.

A Sao Paolo állam dombos részén, Mogianában található Fazenda Santa Rosa elkötelezett a kiváló minőségű különleges kávégyártás és a fenntartható fejlődés mellett. A termelő szövetkezet vezetője Carlos Alberto Vasconselos sikeresen vett részt a „Taza Dorada” (portugálul „Arany Kupa”) éves kávékiválósági versenyen. A Taza Doradát a CLAC, a Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkező termelők latin-amerikai és karibi hálózata szervezi. Lehetővé teszi ezeknek a gazdáknak, hogy kiváló minőségű kávéikat nemzetközi közönség előtt versenyezzék. A legjobb kávékat a nemzeti és nemzetközi zsűri választja ki, hogy aukción értékesítse őket.
A 2020-as brazil versenyen ez a tétel közös 1. helyezést ért el.  Carlos Alberto Vasconselos nagy figyelmet szentelt Yellow Catuaí hibrid ültetvényének.  A sötét  erdei bogyók ízvilága találkoznak a zamatos ízjegyekkel, miközben édes és boros utóízt hagynak maguk után. Ennek a kávénak egy igazán különleges története van. Itt a lehetőség, hogy Ön is megkóstolhassa!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket
0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a kosár!Vásárlás folytatása...