Frissen pörkölt szemes kávé
Kiszerelés: 250 g
Származási ország: Brazília
Típus: 100% Arabika
Régió: Minas Gerais, Matas-Caparaó-Mantiqueira
termelő/farmer: Frankenstein Espresso
Tengerszint feletti magasság: 1.180 - 1.350 méter
Fajta: Red & Yellow Catuai, Bourbon
SCA pontszám: 86 p
Pörkölési szint: közepesen sötét
Feldolgozási mód: honey, anaerob, naturál/száraz.
Ízjegyek: édes, tejcsokoládé, erdei gyümölcsök, enyhe dohány
Brazília kávétermelése a világ kávétermelésének körülbelül egyharmadát teszi ki, amivel az elmúlt 150 évben a világ legnagyobb termelőjévé vált. Brazíliában a legelterjedtebb feldolgozási módszer, amelyet az előállított arabikák körülbelül 90%-ánál alkalmaznak, a száraz eljárás, más néven mosatlan vagy természetes/natural. Ezzel a módszerrel a kávé kifejezetten édes és gyümölcsös ízt ad.
Az ideális mikroklímának, valamint a honey módszer és az anaerob fermentáció kombinációjának köszönhetően a Brasil Frankenstein gyümölcslekvárra és tejcsokoládéra emlékeztető, egyedülállóan édes ízt kap, amelyet nem zavar a dohány keserűsége.
A brazil "Frankenstein Espresso" kávé aromájában a túlérett gyümölcsre emlékeztető édességet hordoz. Telt teste kifejezetten édes gyümölcs- és csokoládéjegyekkel kellemesen kesernyés utóíznek ad helyet, melyben szeder vagy egyéb erdei gyümölcsök jegyei is érezhetők.
A brazil "Frankenstein Espresso" annak a világhírű regénynek köszönheti szokatlan nevét, amely a vidék legjobb kávécseresznyéinek kiválasztásakor és kombinálásakor jutott eszébe a gazdáknak. ( A könyvben Dr. Frankenstein az emberi test különböző részeit egyesítette, hogy egy új, csodálatos lényt hozott létre. )
Ezt a fantasztikus kávét ki kell próbálnia!