Brazil Frankenstein Espresso világos 1000g

Frissen pörkölt szemes kávé

Brazil Frankenstein Espresso világos 1000g

Frissen pörkölt szemes kávé

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

További információk

Tömeg 1 kg
Cikkszám: product_brazil-frankenstein-espresso-light-1000 Kategória:

Kiszerelés: 1000 g
Származási ország: Brazília
Típus: 100% Arabika
Régió: Minas Gerais, Matas-Caparaó-Mantiqueira
termelő/farmer: Frankenstein Espresso
Tengerszint feletti magasság:  1.180 - 1.350 méter
Fajta: Red & Yellow Catuai, Bourbon
SCA pontszám: 86 p
Pörkölési szint: enyhén világos (*)
Feldolgozási mód: honey, anaerob, naturál/száraz.
Ízjegyek: édes, tejcsokoládé, erdei gyümölcsök,  enyhe dohány

(*) Európa északi országaiban és az USA-ban már régebb óta megfigyelhető a világos pörkölés trendje. Franciaországban és Németországban is egyre népszerűbb a világos pörkölés. A világos pörkölésű kávészemek az első reccsenés (first crack) után aranybarnák és finom, gyümölcsös jegyekkel rendelkeznek. Könnyű, lágyan gyümölcsös íz jellemzi, mivel a világos pörköléssel a pörkölési ízjegyek háttérbe kerülnek, és előtérbe kerül a kávécseresznye természetes aromája. Tehát minél világosabb a pörkölés, annál magasabb a kávé savtartalma - teljesen új ízélmény a klasszikus kávé kedvelői számára.

Brazília kávétermelése a világ kávétermelésének körülbelül egyharmadát teszi ki, amivel az elmúlt 150 évben a világ legnagyobb termelőjévé vált. Brazíliában a legelterjedtebb feldolgozási módszer, amelyet az előállított arabikák körülbelül 90%-ánál alkalmaznak, a száraz eljárás, más néven mosatlan vagy természetes/natural. Ezzel a módszerrel a kávé kifejezetten édes és gyümölcsös ízt ad.

Az ideális mikroklímának, valamint a honey módszer és az anaerob fermentáció kombinációjának köszönhetően a Brasil Frankenstein gyümölcslekvárra és tejcsokoládéra emlékeztető, egyedülállóan édes ízt kap, amelyet nem zavar a dohány keserűsége.
A brazil "Frankenstein Espresso" kávé aromájában a túlérett gyümölcsre emlékeztető édességet hordoz. Telt teste kifejezetten édes gyümölcs- és csokoládéjegyekkel kellemesen kesernyés utóíznek ad helyet, melyben szeder vagy egyéb erdei gyümölcsök jegyei is érezhetők.
A brazil "Frankenstein Espresso" annak a világhírű regénynek köszönheti szokatlan nevét, amely a vidék legjobb kávécseresznyéinek kiválasztásakor és kombinálásakor jutott eszébe a gazdáknak. ( A könyvben Dr. Frankenstein az emberi test különböző részeit egyesítette, hogy egy új, csodálatos lényt hozott létre. )
Ezt a fantasztikus kávét ki kell próbálnia!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket
0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a kosár!Vásárlás folytatása...