Bolivia Caranavi 1000g

Frissen pörkölt szemes kávé

Bolivia Caranavi 1000g

Frissen pörkölt szemes kávé

9 200 Ft9 300 Ft

További információk

Tömeg 1 kg
Cikkszám: product_bolivia-caranavi-1000 Kategória:

Kiszerelés: 1000 g
Származási ország: Bolívia
Típus: 100% Arabika
Régió: Caranavi, North Yungas
termelő/farmer: Los Rodrigues, La Linda farm
Tengerszint feletti magasság: 1540 m
Fajta: Red Caturra
SCA pontszám: 86 (!)
Pörkölési szint: enyhén sötét
Feldolgozási mód: mosott
Ízjegyek: lágy alma, körte és mandula jegyekkel. Testes és krémes, remek egyensúly és édesség, enyhén savas.

A Fincas Los Rodriguez útja 35 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az alapító és egykori bankár, Pedro Rodriguez a kávé iránti szenvedélyét űzte. A kezdetben kereskedelmi vállalkozásként induló Pedro a különleges kávé úttörőjévé vált Bolíviában. Pedro egy Agricafe nevű exportcég tulajdonosa és üzemeltetője lányával, Danielával és fiával, Pedro Pablo-val. A volumen növelése érdekében az Agricafe 2012-ben földet szerzett Caranaviban, Los Yungasban azzal az álmával, hogy saját farmot alapítanak, a Finca La Lindát. Jelenleg összesen 12 gazdaságuk van, 8 Caranaviban és 4 Samaipatában.

 * * *

Los Rodriguez farmjai a „Los Yungas” régióban találhatók Caranavi (La Paz megye) és Samaipata (Santa Cruz megye) környékén. Los Yungas Bolívia fő hagyományos kávétermesztő régiója, míg Samaipata jellemzően bortermeléséről ismert.

 

A 19. század végéig a bolíviai földek gazdag családok tulajdonában voltak, és alig használták őket gazdálkodásra, de a kormány reformációja után a bolíviai termelés növelése és új régiók fejlesztése érdekében a földet felosztották és a helyi termelőknek adták. ( 8-10 ha körüli méretekben ) Bolívia azonban csak körülbelül 60 évvel ezelőtt kezdte meg a kereskedelmi kávétermelést. Abban az időben a kávéfarmokat hagyományos módon irányították, vagyis a termelők a természet kezében hagyták a farmokat, és csak a betakarítási időszakban mentek ki a földekre szüretelni.

Bolíviában június és november között szüretelik a kávécseresznyéket. A trópusi éghajlat és az Andok hegyvidéki tengerszint feletti magassága kiváló életteret biztosítanak a termesztett arabica számára. Ezek az optimális körülmények a helyes termesztési eljárással, a szelektív szedéssel, a finom és ellenőrzött szárítással, valamint az eltolt betakarítási idővel párosítva lehetővé tették Bolíviának, hogy kiemelkedjen a nemzetközi piacon az elmúlt években.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket
0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a kosár!Vásárlás folytatása...