Cuba Serrano 250g

Frissen pörkölt szemes kávé

Cuba Serrano 250g

Frissen pörkölt szemes kávé

3 000 Ft3 100 Ft

További információk

Tömeg 0,25 kg
Cikkszám: product_cuba-serrano-250 Kategória:

Kiszerelés: 250 g
Származási ország: Kuba
Típus: 100% Arabika
Régió: Sierra Maestra
termelő/farmer: szövetkezet
Tengerszint feletti magasság: 1200 m
Fajta: Typica (criollo)
SCA pontszám: 85
Pörkölési szint: enyhén sötét
Feldolgozási mód: mosott
Ízjegyek: kakaó, dohány, dió, piritot gabonafélék

Ez a tétel szinte teljes egészében a hagyományos kubai Typica-ból, a criollóból áll. A sziget keleti részén, a Sierra Maestrában termesztett kávé, mely testéről és ízéről híres. A belőle főzött kávé  nagyon testes, a kakaóbab és a dohány jellegzetes jegyeivel, az utóízben dió és pirított gabonafélék ízei érezhetőek. Mint ilyen, kiválóan alkalmas single origin használatra, mivel a teste egészen fenomenális.

 * * *

Kuba több mint két évszázada gyártja a világ legfinomabb arabica kávéját, amelynek íze magával ragadja a kávérajongókat. A kubai kávé eredete egyetlen növényre vezethető vissza, amelyet Jose Antonio Gelabert honosított meg 1748-ban; a termelés azonban csak 50 évvel később virágzott fel, amikor a haiti forradalom elől elmenekült francia gyarmatosítók Kubában telepedtek le. Ezek a kávénövények ideális otthonra találtak a világ legtermékenyebb talajában és tökéletes klímájában. A korai gazdálkodók által felállított normákat a kubai emberek elhivatottsága két évszázadon keresztül folytatta.

Ezt a kávét hagyományos módon (természetes eljárással) állítják elő a Sierra Maestra hegység erdejének árnyékában, és kis tételekben értékesítik. Az összes kubai serranót kézzel szedik össze és főként kis termelők állítják elő.

Kuba kávétermése lényegesen kisebb, mint az 1956-os forradalom előtt volt. Abban az időben Kuba körülbelül 20 000 tonnát termelt évente. Mára ez a termelési szint körülbelül 8000 tonnára zuhant.

Az általunk pörkölt kávé abból a 2700 tonnányi Sierra Maestra-hegységből származó, amelyet 2022. január 1. és március 31. között szüreteltek. Íz szempontjából a mi kubai Serranónk intenzíven gazdag ízt ad, nagyon édes aromával.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket
0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a kosár!Vásárlás folytatása...