SL34 Kávé: Egy Kenyai Kávéfajta

2023.04.01.

A SL34 név hallatán valószínűleg egy újabb kávédaráló vagy eszpresszó gép címét várnád, de ez valójában egy kenyai kávéfajta neve, ismertebb nevén az SL34 kávé!

SL34 Kávébab Jellemzői

Az SL34 kávé a leginkább Kenyában elterjedt és termesztett kávéfajta. Az SL34 kávé magas bokrokat nevel, sötét bronz hegyű levelekkel. Nagy termésű növények, amelyekből nagy kávébabok fejlődnek, különösen magas, esős területeken.

Sajnálatos módon ez a kávéfajta rendkívül érzékeny a kávécseresznye rozsdabetegségére, a kávébogyó betegségre és a fonálférgekre.

Az SL34 egy sebezhető a növény. Azonban meglepően kevés karbantartást igényel az emberi beavatkozás szempontjából. Három évbe telik, amíg ezek az növények elkezdenek termelni, de amint ezt megteszik, kiemelkedő minőségű kávét termelnek, és rendkívül ellenállók a természetes és emberi erőkkel szemben. Még évekig tartó elhanyagolás és figyelemhiány esetén is képesek megfelelő termést hozni. Természetesen ez alacsonyabb hozammal jár, de ez a terméskiesés könnyen korrigálható, amint újra gondozzák az ültetvényt.

Az általunk Kenyában látott kávék nagy része SL változatok, és általában magas minősítést kapnak. A látható hibák, amelyeket általában, rovarok által okozott károsodások és betegségek miatt lehetnek...
Az SL változatok nagy kávécseresznyéi azonban jó árat jelentenek a termelőnek.

A tudomány az SL34 kávé származását a Typica kávécseresznyéktől vezeti vissza. A Typica egy Arabica fajta.

Az arabika fajtáról egy korábbi cikkünkben részletesebben olvashat.

További bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket