Követjük a kávé útját

2022.01.11.

Kávépörkölővé válni sok kávérajongó álma. Gyakran úgy tekintenek rá, mint egy népszerű szakmára, amely lehetővé teszi, hogy az ember a legkülönfélébb aromájú kávécsodákat fogyassza naphosszat, egzotikus országokba utazzon, miközben gondtalan diskurzusokat folytat az őt csodáló ügyfelekkel.

Ha igazán arra törekszel, hogy egy kiváló specialty kávépörkölő legyél, talán elérheted ezt az életstílust, de nem gondolom, hogy az odáig vezető út egyszerű lenne, sőt…

A legfontosabb inspirációt találni. Ez hozzásegít ahhoz, hogy nagy döntéseket hozz az ügy érdekében. Évekkel ezelőtt egy brazíliai nyaralás során volt szerencsénk bepillantást nyerni egy kávéültetvény működésébe. Azt gondolom, ez volt az az élmény, ami az első löketet adta, hogy a gondolat megszülessen. Persze nem elhanyagolható a kávé iránti szenvedélyünk és a különleges, semmi máshoz nem fogható életérzés sem, ami ezzel jár.

Kellett egy nagy elhatározás, hogy a hivatásunkat ezen különleges szenvedélyünknek és a kávéknak szenteljük a jövőben. Na és természetesen az sem hátrány, ha a körülmények és az időzítés nekünk kedvez!

Végül arra jutottunk, hogy követjük a kávé útját és hisszük, hogy egy csodás utazásra vezet minket.

További bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket