Kávé Sör - Furcsa, De Finom Ital

2023.09.04.

Sokan szeretnének egy hosszú nap után leülni egy hűs ital mellett. A sör népszerű választás, de azoknak közülünk, akik szeretik a kávé ízét, érdekes alternatíva lehet a kávés sör.

Mi is az a Kávé Sör? Miután már sokféle kávéfőzési módot áttekintettünk, úgy gondoltuk, mindent láttunk. A klasszikus hideg kávéfőzőtől a nitro hideg kávén át egészen a kávéborig mindent kipróbáltunk. De aztán megtaláltuk a kávé sört.

Az átlagos alkoholtartalom körülbelül 4-5% és alacsony koffeintartalommal a kávé sör egy üdítő, koffeines alkoholos ital a hosszú nap utáni pihenéshez.

Az 1990-es években sörfőzdék, mint például a Dogfish Head Craft Brewery, a New Glarus Brewing és a Redhook Brewing, kiadták első kávéba áztatott stoutjukat (A stout sör egy sötét, gazdag ízű sör, amely eredetileg Írországból származik. Jellemzően fekete színű és bársonyos textúrájú, ám lehetnek hozzá hasonlóan sötétbarna vagy sötétbarnára hajló színek is.). Miután a közönség szó szerint felitta ezt az új kombinációt, más sörfőzdék is követték.

Sokféle kávébab és pörkölési mód létezik, ami széles skálájú ízt eredményez. Ez lehetővé teszi, hogy a kávét sikeresen belefőzzék szinte bármilyen sörtípusba.

Ami biztos, ez a a koffeines ital nem tűnik el a közeljövőben. Az emberek minden generációja imádja a sört és a kávét. A kézműves stout 623 milliárd dolláros globális piacot irányít, és a kézműves porter további 108 milliárd dollár. Ezt hozzáadva a specialty kávé növekvő népszerűségét, már meg is van a italok sikeréhez szükséges recept. Valójában a specialty kávé tábor is kezdi megkedvelni.

Főleg az ezredfordulón születettek és a Z generáció hajtják előre az ital terjedését. Szenvedélyesen szeretik a specialty kávét és a kézműves sört, és hajlandók prémium árat fizetni a minőségi italokért.

Hogyan Készül a Kávé Sör? A kávé sör, legyen az porter, stout vagy lager, kétféleképpen készül. …és nem, nem csak összekeverik a kávét és a sört egy üvegben.

Az egyik lehetőség a kézműves sörfőzőknek, hogy pörköljenek különféle típusú gabonát, hogy utánozzák a főzött kávé enyhén keserű, komplex, édes jegyeit.

A lager, porter vagy stout ezen kávéízű gabonákkal ízesített, de nem tartalmaz valódi kávét vagy koffeint.

Ezen ital készítésének második módja magában foglalja a kávét. Édesített, sima ízű hideg kávé koncentrátummal keverik a sötét, csokoládés ízű porterrel vagy stoutral. Bár használhatsz főzött kávét is ebben az italban, sok sörfőzde inkább egyesíti a hideg kávé koncentrátum édes, sima ízeit a porter vagy stout sötét, csokoládés ízeivel.

A munka utáni időszakra, a kávé sör tökéletes választás lehet a boldog órádra. Párosítsd egy tartalmas steakkel és krumplival vagy édes és csípős csirkével, hogy pozitív hangulatban zárd a napot.

Kóstoltad már ezt az italt? Írj nekünk egy megjegyzést a Facebook csoportunkba!

További bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket