Brazil Crazy Peaberries világos 1000g

Frissen pörkölt szemes kávé

Brazil Crazy Peaberries világos 1000g

Frissen pörkölt szemes kávé

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

További információk

Tömeg 1 kg
Cikkszám: product_brazil-crazy-peaberries-light-1000 Kategória:

Kiszerelés: 1000 g
Származási ország: Brazília
Típus: 100% Arabika
Régió: Minas Gerais, Matas de Minas - Caparaó
termelő/farmer: Crazy Peaberries / Monkey Peaberries / Edimar Miranda
Tengerszint feletti magasság:  1.200 méter
Fajta: Red & Yellow Catuai
SCA pontszám: 83 p
Pörkölési szint: enyhén világos (*)
Feldolgozási mód: Naturál/száraz.
Ízjegyek: édes, nugát, kakaó, csokoládé

(*) Európa északi országaiban és az USA-ban már régebb óta megfigyelhető a világos pörkölés trendje. Franciaországban és Németországban is egyre népszerűbb a világos pörkölés. A világos pörkölésű kávészemek az első reccsenés (first crack) után aranybarnák és finom, gyümölcsös jegyekkel rendelkeznek. Könnyű, lágyan gyümölcsös íz jellemzi, mivel a világos pörköléssel a pörkölési ízjegyek háttérbe kerülnek, és előtérbe kerül a kávécseresznye természetes aromája. Tehát minél világosabb a pörkölés, annál magasabb a kávé savtartalma - teljesen új ízélmény a klasszikus kávé kedvelői számára.

Brazília kávétermelése a világ kávétermelésének körülbelül egyharmadát teszi ki, amivel az elmúlt 150 évben a világ legnagyobb termelőjévé vált. Brazíliában a legelterjedtebb feldolgozási módszer, amelyet az előállított arabikák körülbelül 90%-ánál alkalmaznak, a száraz eljárás, más néven mosatlan vagy természetes/natural. Ezzel a módszerrel a kávé kifejezetten édes és gyümölcsös ízt ad.

Matas de Minas Brazília déli részén fekvő állam meredek domboldalakkal és nagy múltú kávétermesztési hagyományokkal. A Crazy Peaberries szövetkezet nagy arányban nőket alkalmaz. A társadalmi és a nemek közötti egyenlőség előmozdítása az egyik központi vívmányuk. A Crazy Peaberries-en belüli nőket arra biztatják, hogy versenyezzenek a kávéjukkal egy csak nők részvételével zajló versenyen. Mivel ezen a területen továbbra is a nők a fő termelők, belső támogató központot hoztak létre a gyerekek és serdülők számára. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a kávégyártás területén folytassák karrierjüket.
A Crazy Peaberries egyik tagja, Edimar Miranda sikeresen vett részt a „Taza Dorada” (portugálul „Arany Kupa”) éves kávékiválósági versenyen. A Taza Doradát a CLAC, a Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkező termelők latin-amerikai és karibi hálózata szervezi. Lehetővé teszi ezeknek a gazdáknak, hogy különleges kávéikat nemzetközi közönség előtt versenyezzenek. A legjobb kávékat a nemzeti és nemzetközi zsűri választja ki, hogy aukción értékesítse őket. Ezt a különleges tételt a 2020-es brazil versenyen a közös 3. helyezéssel jutalmazták, elismerve lédús testét és egyediségét.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj újdonságainkról és akcióinkról!

kövess minket
0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a kosár!Vásárlás folytatása...